Energetika.cz .:. Vše, co chcete vědět o energii, ale bojíte se zeptat...

Mapa portálu RSS Databáze firem Hestia Reklama Provozovatel

Aktuality



Firmy vyzývají k přijetí účinné dohody o změnách klimatu

9.11.2009

Česká klimatická koalice spustila začátkem listopadu webové stránky www.firmyproklima.cz, na kterých se mohou české firmy přihlásit k prohlášení Klimatická dohoda v Kodani – impuls pro trvale udržitelné hospodářství.. Během prvního týdne se k výzvě přihlásilo osmnáct firem, například Vodafone, Rock Point, Solartec, a také EkoWATT CZ s. r. o.

Firmy podporou prohlášení vyzývají politické představitele, aby na konferenci v dánské Kodani v prosinci tohoto roku přijali ambiciózní dohodu o klimatu, která zajistí, že globální průměrná teplota nestoupne o více než 2 oC oproti hodnotám před průmyslovou revolucí. Firmy se zároveň zavazují rozšířit své možnosti k dalšímu snižování emisí, podporovat emisně nenáročný životní styl svých zákazníků a zvyšovat transparentnost ve vykazování emisí spojených se svou činností.

Prohlášení firem dále vyzývá k přijetí přijetí účinné legislativy, která zabezpečí průběžné a dlouhodobé snižování emisí CO2 na národní úrovni. Jasný rámec firmám dodá jistotu v jejich podnikatelských aktivitách, přispěje ke zvyšování jejich konkurenceschopnosti a vytvoří nová pracovní místa v oblastech s nízkými emisemi skleníkových plynů.

Obdobné prohlášení - Copehhagen Communiqué podepsalo na globální úrovni již přes 700 firem.


Více na stránkách: www.firmyproklima.cz


Přidat názor

Diskuse


 

Zaslat odkaz na tuto sekci přátelům...

Zpět Zpět na přední stranu

Doporučujeme
Komerční sdělení
Náš e-shop

Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách

obrázek - Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách Publikace je určena správcům budov a energetických hospodářství v sociálních službách, školách a dalších budovách v majetku obcí. Stručným a jednoduchým způsobem poskytuje návod, jak sledovat a vyhodnocovat spotřeby energií a návody, jak zamezit zbytečným spotřebám a tedy i zbytečným výdajům na energie, kde a jak hledat provozní úspory.

Zobrazit všechny publikace

Nejčtenější
Komerční sdělení

Energetika.cz 2024 © Všechna práva vyhrazena Provozovatelem toho serveru je Ekowatt.

Původní Webdesign & engine navrhl TrPe - Lucifer.czPřestavba a správa LMsoft