Energetika.cz .:. Vše, co chcete vědět o energii, ale bojíte se zeptat...

Mapa portálu RSS Databáze firem Hestia Reklama Provozovatel

Energoblog



HESTIA pomáhá s řešením energetických úspor v rodinném domě

Monika Kašparová

5.12.2008

Na adrese http://hestia.energetika.cz byla zveřejněna nová verze programu HESTIA VIVID, který slouží pro navrhování a vyhodnocení opatření na úspory energie v rodinném domě. Program umožňuje rychlé porovnání různých variant řešení z hlediska celkových nákladů na opatření, celkové roční úspory energie a nákladů na provoz a také návratnosti investice. Je srozumitelný a snadno ovladatelný pro laiky – stavebníky a majitele rodinných domů. Zároveň je užitečný i pro odborníky – architekty, projektanty a stavaře, kterým poslouží například pro názornou prezentaci klientovi.

Po jednoduché instalaci programu si uživatel sestaví model svého domu. Následně pak může navrhovat různá opatření na úspory energie – například různé varianty zateplení, výměny oken, změnu zdroje vytápění nebo nákup nového domácího spotřebiče a sledovat jejich vliv na celkovou spotřebu energie a provozní náklady. Zpracované výstupy je možné uložit a později se k nim vrátit nebo vytisknout.

Novinkou nové verze programu HESTIA je pravidelná aktualizace cen energií, prováděná minimálně dvakrát ročně. Tato aktualizace probíhá automaticky a uživatel je o i informován při novém spuštění programu. Součástí Hestie je také přehledná encyklopedie energetických úspor v domě, kde se uživatel dočte podrobné informace o možných řešeních úspory energie, požadavcích energetické legislativy a technických norem na energetickou náročnost budov.

EkoWATT program HESTIA vyvíjí a neustále vylepšuje od roku 2004. Název HESTIA software získal, podle řecké bohyně domácího krbu. Přívlastek VIVID znamená názorný.

Zpracování programu bylo finančně podpořeno v rámci Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie - PROGRAM EFEKT.



Přidat názor

Diskuse


 

Zaslat odkaz na tuto sekci přátelům...

Zpět Zpět na přední stranu

Doporučujeme
Komerční sdělení
Náš e-shop

Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách

obrázek - Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách Publikace je určena správcům budov a energetických hospodářství v sociálních službách, školách a dalších budovách v majetku obcí. Stručným a jednoduchým způsobem poskytuje návod, jak sledovat a vyhodnocovat spotřeby energií a návody, jak zamezit zbytečným spotřebám a tedy i zbytečným výdajům na energie, kde a jak hledat provozní úspory.

Zobrazit všechny publikace

Nejčtenější
Komerční sdělení

Energetika.cz 2024 © Všechna práva vyhrazena Provozovatelem toho serveru je Ekowatt.

Původní Webdesign & engine navrhl TrPe - Lucifer.czPřestavba a správa LMsoft