Energetika.cz .:. Vše, co chcete vědět o energii, ale bojíte se zeptat...

Mapa portálu RSS Databáze firem Hestia Reklama Provozovatel

Energoblog



Upozornění pro ekocentra žádající o dotaci z Operačního programu Životní prostředí

Karel Srdečný

22.10.2008

Neziskové organizace, zabývající se environmentálním vzděláváním, výchovou, osvětou a poradenstvím mají nyní možnost získat peníze z Operačního programu Životní prostředí (OPŽP). V současnosti je otevřena 4. výzva pro projekty, které se týkají rekonstrukcí zdrojů tepla a výstavby či rekonstrukce obnovitelných zdrojů energie. Do konce letošního roku se předpokládá otevření výzvy pro Prioritní osu 7, tedy „Rozvoj infrastruktury pro realizaci environmentálních vzdělavacích programů, poskytování environmentálního poradenství a environmentálních informací“. Na tuto výzvu mnozí netrpělivě čekají, neboť zde bude možné získat dotaci na výstavbu ekocenter a podobných zařízení.

Jednou z velmi důležitých podmínek úspěchu žádosti o dotaci je dobře zpracovaný energetický audit a další energetické dokumenty. Je zcela nezbytné, aby údaje v energetickém auditu byly v souladu s údaji v žádosti a projektové dokumentaci. Zní to sice banálně, ale podle informací Státního fondu životního prostředí (SFŽP) právě zde byla příčina neúspěchu většiny projektů ekocenter, které se svou žádostí neuspěly v 1. výzvě (loni na podzim) a mnoha dalších projektů podávaných v 1. a 3. výzvě.

Pro úspěch žádosti je tedy nanejvýš užitečné, aby auditor úzce spolupracoval se zpracovatelem žádosti a také s projektantem. Klientům EkoWATTu, kteří již podporu z OPŽP získali, se to rozhodně osvědčilo (šlo vesměs o školy, které žádaly na zateplení v 1. a 3. výzvě).

EkoWATT má s energetickými audity a energetikou budov dlouholeté zkušenosti. Navíc jako občanské sdružení dobře chápe i problémy neziskových organizací. Lidé z EkoWATTu jsou členy Národního registru poradců a poradci OPŽP. Kromě zpracování energetických dokumentů Vám také poradíme, jak Váš projekt případně upravit, aby splnil kritéria OPŽP, ale také, aby třeba nesliboval nereálné úspory energie apod.

Pokud chystáte projekt do OPŽP, můžete se s důvěrou obrátit na EkoWATT.


Těšíme se na spolupráci!


Související odkazy:

Čtvrtá výzva OPŽP otevřena

Plán výzev OPŽP na rok 2008/2009

Dotace a financování energetických projektů


Podrobnější informace:

Karel Srdečný, tel: 389 608 211, karel.srdecny@ekowatt.cz

Kontakt pro objednávky:

František Macholda, tel: 266 710 247, frantisek.macholda@ekowatt.c - z

-

Přidat názor

Diskuse


 

Zaslat odkaz na tuto sekci přátelům...

Zpět Zpět na přední stranu

Doporučujeme
Komerční sdělení
Náš e-shop

Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách

obrázek - Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách Publikace je určena správcům budov a energetických hospodářství v sociálních službách, školách a dalších budovách v majetku obcí. Stručným a jednoduchým způsobem poskytuje návod, jak sledovat a vyhodnocovat spotřeby energií a návody, jak zamezit zbytečným spotřebám a tedy i zbytečným výdajům na energie, kde a jak hledat provozní úspory.

Zobrazit všechny publikace

Nejčtenější
Komerční sdělení

Energetika.cz 2024 © Všechna práva vyhrazena Provozovatelem toho serveru je Ekowatt.

Původní Webdesign & engine navrhl TrPe - Lucifer.czPřestavba a správa LMsoft