Energetika.cz .:. Vše, co chcete vědět o energii, ale bojíte se zeptat...

Mapa portálu RSS Databáze firem Hestia Reklama Provozovatel

Energoblog



Bezpečnost sítí a spolehlivost dodávek elektřiny posílí propojení českého a slovenského trhu s maďarským

Tisková zpráva MPO - Mgr. Pavel Vlček

31.5.2011

Ministerstvo průmyslu a obchodu dlouhodobě podporuje větší propojení trhů s elektřinou v Evropě.

Větší konkurenci ale i stabilitu a bezpečnost v dodávkách elektřiny přinese propojení českého a slovenského trhu s maďarským. Memorandum, které by se zhruba do roka mělo přetavit ve faktické propojení trhů, podepsali zástupci zodpovědných organizací včera v noci.

"Ministerstvo průmyslu a obchodu dlouhodobě podporuje větší propojení trhů s elektřinou v Evropě. Spojení trhů obecně přináší bezpečnější dodávky a tlak na podmínky, za kterých si zákazník elektřinu kupuje," vysvětluje ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

"Budoucí propojení českého, slovenského a maďarského trhu s elektřinou je také dalším krokem k vytváření budoucího jednotného trhu v tomto sektoru na úrovni EU. Ministerstvo průmyslu a obchodu větší integraci trhů vítá," pokračuje ministr Kocourek a připomíná, že už nyní funguje propojení trhů mezi Českou a Slovenskou republikou.

 "Ve starých členských zemích se trhy s elektřinou postupně propojují už delší dobu. Mezi novými členy je náš propojený česko—slovenský trh, ke kterému se brzy přidá Maďarsko, první dobrou vlaštovkou," dodává ministr Kocourek.

Propojení trhů včera pozdě večer odsouhlasili národní regulátoři (MEH, ERÚ, ÚRSO) provozovatelé přenosových soustav (MAVIR, ČEPS, SEPS) a organizátoři trhů s elektřinou (HUPX, OTE, OKTE) Maďarska, České republiky a Slovenské republiky

Společná tržní oblast Maďarsko — Česká republika — Slovensko by na základě včera podepsaného memoranda měla vzniknout v průběhu prvního pololetí roku 2012.

Přidat názor

Diskuse


 

Zaslat odkaz na tuto sekci přátelům...

Zpět Zpět na přední stranu

Doporučujeme
Komerční sdělení
Náš e-shop

Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách

obrázek - Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách Publikace je určena správcům budov a energetických hospodářství v sociálních službách, školách a dalších budovách v majetku obcí. Stručným a jednoduchým způsobem poskytuje návod, jak sledovat a vyhodnocovat spotřeby energií a návody, jak zamezit zbytečným spotřebám a tedy i zbytečným výdajům na energie, kde a jak hledat provozní úspory.

Zobrazit všechny publikace

Nejčtenější
Komerční sdělení

Energetika.cz 2024 © Všechna práva vyhrazena Provozovatelem toho serveru je Ekowatt.

Původní Webdesign & engine navrhl TrPe - Lucifer.czPřestavba a správa LMsoft