Energetika.cz .:. Vše, co chcete vědět o energii, ale bojíte se zeptat...

Mapa portálu RSS Databáze firem Hestia Reklama Provozovatel

Energoblog



Novinky v podpoře investic domácností do obnovitelných zdrojů energie ze SFŽP pro rok 2007

Monika Kašparová, lenka hudcová

Pravděpodobně v únoru budou vyhlášeny nové dotační programy Státního fondu životního prostředí na podporu využívání obnovitelných zdrojů energie, ze kterých lze získat podporu na šetrné způsoby vytápění a ohřevu teplé vody v rodinných a bytových domech, a také na výrobu elektřiny pro vlastní spotřebu. Podpora je určena pro fyzické osoby (domácnosti) a lze ji získat na kotel na biomasu, solární systém pro přitápění a celoroční ohřev teplé vody, fotovoltaický systém pro výrobu elektřiny a také na tepelné čerpadlo. Dotace je, stejně jako v minulých obdobích, přidělována zpětně - tedy na již dokončené zařízení, které je v trvalém provozu, avšak ne déle než 12 měsíců. Další podmínkou jejího získání je odborný posudek zařízení, který je v případě získání dotace hrazen fondem až do výše 50 % celkových nákladů na jeho pořízení, maximálně však do výše 3.000,- Kč.
Domácnosti mohou ze SFŽP takto získat až 30% dotaci na tepelné čerpadlo, maximálně však 60 tisíc Kč. V ostatních případech je maximální limit podpory 50 % nákladů, avšak ne více než 50 tisíc Kč u kotle na biomasu nebo solárního systému na ohřev teplé vody, 60 tisíc Kč na solární systém na přitápění a ohřev teplé vody a 200 tisíc Kč na fotovoltaický systém pro výrobu elektřiny.

Další informace:
Odborný posudek
Programy podpory SFŽP

Přidat názor

Diskuse


Zaslat odkaz na tuto sekci přátelům...

Zpět Zpět na přední stranu

Doporučujeme
Komerční sdělení
Náš e-shop

Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách

obrázek - Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách Publikace je určena správcům budov a energetických hospodářství v sociálních službách, školách a dalších budovách v majetku obcí. Stručným a jednoduchým způsobem poskytuje návod, jak sledovat a vyhodnocovat spotřeby energií a návody, jak zamezit zbytečným spotřebám a tedy i zbytečným výdajům na energie, kde a jak hledat provozní úspory.

Zobrazit všechny publikace

Nejčtenější
Komerční sdělení

Energetika.cz 2024 © Všechna práva vyhrazena Provozovatelem toho serveru je Ekowatt.

Původní Webdesign & engine navrhl TrPe - Lucifer.czPřestavba a správa LMsoft