Energetika.cz .:. Vše, co chcete vědět o energii, ale bojíte se zeptat...

Mapa portálu RSS Databáze firem Hestia Reklama Provozovatel

Energoblog



Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek ve čtvrtek otevřel dvojici nových nabíjecích stanic pro elektromobily v pražských Stodůlkách

Tisková zpráva MPO - Mgr. Pavel Vlček

11.6.2011

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek ve čtvrtek slavnostně otevřel dvě nové nabíjecí stanice pro elektromobily v pražských Stodůlkách. V současné době je tak v metropoli dostupná zhruba desítka profesionálních dobíjecích stanic; mnoho dalších ovšem provozují nadšenci do elektromobility.

"Elektromobilita může do dalších let výrazně změnit naše vnímání a využívání elektrické energie. Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje několik projektů, které se těmto otázkám věnují. Vzniká tu nový tržní segment, pro který je potřeba připravit potřebné zázemí," říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. "Proto jsem rád, že již vznikají komerční projekty budování infrastruktury."

Dvojici nabíjecích stanic otevřela společnost Siemens. Dobíjení bude z počátku pro elektromotoristy zdarma. "Elektromobily již nejsou budoucností, ale staly se přítomností, a proto musí vzniknout hustá síť funkčních nabíjecích stanic kompatibilních se všemi typy elektromobilů. Je logické, že jako dodavatel elektromobilních technologií a výrobce nabíjecích stanic, stojíme u zrodu tohoto nového tržního segmentu," říká Eduard Palíšek, generální ředitel společnosti Siemens v České republice

Nabíjení elektromobilu se podobá napájení mobilních telefonů. Elektromobil lze zcela nabít nebo jej částečně dobít, dle potřeby a časových možností zákazníka. Sloupky nabíjecích stanic mohou být umístěny u většiny parkovacích stání na parkovištích před obchodními centry, restauracemi a podobně. "Než si nakoupíte nebo povečeříte, vaše auto se dobije. Následně pak zaplatíte bezhotovostně přiložením karty,"představuje svou vizi blízké budoucnosti Vladimír Říha, ředitel divize PowerDistribution společnosti Siemens.

Přidat názor

Diskuse


 

Zaslat odkaz na tuto sekci přátelům...

Zpět Zpět na přední stranu

Doporučujeme
Komerční sdělení
Náš e-shop

Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách

obrázek - Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách Publikace je určena správcům budov a energetických hospodářství v sociálních službách, školách a dalších budovách v majetku obcí. Stručným a jednoduchým způsobem poskytuje návod, jak sledovat a vyhodnocovat spotřeby energií a návody, jak zamezit zbytečným spotřebám a tedy i zbytečným výdajům na energie, kde a jak hledat provozní úspory.

Zobrazit všechny publikace

Nejčtenější
Komerční sdělení

Energetika.cz 2024 © Všechna práva vyhrazena Provozovatelem toho serveru je Ekowatt.

Původní Webdesign & engine navrhl TrPe - Lucifer.czPřestavba a správa LMsoft