Energetika.cz .:. Vše, co chcete vědět o energii, ale bojíte se zeptat...

Mapa portálu RSS Databáze firem Hestia Reklama Provozovatel

Energoblog



Nová publikace: Fotovoltaika v budovách

1.3.2010

Zájem drobných i velkých investorů o fotovoltaické elektrárny rychle roste, zkušeností s jejich provozem je v ČR je stále poměrně málo. Proto EkoWATT vydal publikaci, která uvádí některé zkušenosti získané z několikaletého provozu fotovoltaických elektráren na budovách, vesměs na českých univerzitách. Zájemci tak mohou získat více informací, než se pro stavbu rozhodnou. Publikace je zdarma ve střediscích EkoWATT nebo ji lze objednat či volně stáhnout na stránkách www.ekowatt.cz/cz/publikace.

Další praktické informace o fotovoltaice najdete také na stránkách: fotovoltaika.ekowatt.cz

Přidat názor

Diskuse


Ivan Mikoláš18.3.2010
Nejcennější na knize jsou některé tabulky a srovnání. Proti již dostupným informacím však nepřinášejí příliš nové poznatky a nejcennější je tedy shrnutí údajů na jednom místě. Lze je tedy rychle použít pro podporu některých argumentů. Praktické poznatky by bylo možné shrnout na několik málo stránek, chybí však jejich adekvátní shrnutí a posouzení například z hlediska ekonomiky provozu FVE nebo návratnosti investice. Řada údajů je nepřesných (například pokles ceny fotovoltaiky za 30 let je výrazně vyšší, než desetinásobný). Celkově je možno konstatovat, že kniha není vhodná pro začátečníky (minimum použitelných praktických rad) ani pro pokročilé - těm aspoň přináší shrnutí výsledků měření, které podporují dnes již známá fakta. Velice chybí vyhodnocení vlivu polohovacích zařízení. Neujasněnost toho, komu je kniha určena je, bohužel, vlastností většiny autorových děl. Pozitivem knihy je, že ji lze stáhnout zdarma.
Reagovat na příspěvek

Zaslat odkaz na tuto sekci přátelům...

Zpět Zpět na přední stranu

Doporučujeme
Komerční sdělení
Náš e-shop

Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách

obrázek - Energetický management pro energetické manažery ve školství a sociálních službách Publikace je určena správcům budov a energetických hospodářství v sociálních službách, školách a dalších budovách v majetku obcí. Stručným a jednoduchým způsobem poskytuje návod, jak sledovat a vyhodnocovat spotřeby energií a návody, jak zamezit zbytečným spotřebám a tedy i zbytečným výdajům na energie, kde a jak hledat provozní úspory.

Zobrazit všechny publikace

Nejčtenější
Komerční sdělení

Energetika.cz 2024 © Všechna práva vyhrazena Provozovatelem toho serveru je Ekowatt.

Původní Webdesign & engine navrhl TrPe - Lucifer.czPřestavba a správa LMsoft